Volonterski timovi

Putem Majke Terezije

Najsigurniji put za ispunjen život na zemlji jest put djela milosrđa i ljubavi. To je svojim jedinstvenim primjerom i kršćanima i onima koji to nisu pokazala najveća humanitarka 20. stoljeća – kako ju je nazvao papa Ivan Pavao II. I danas vjeru i vjerodostojnost Isusovog poziva u konkretnom životu ostvaruju časne sestre Misionarke Ljubavi u Jukićevoj 24, ali i u cijelome svijetu.
Naš mali doprinos započinje svaki dan u 14.30 sati, a traje dok se kuhinjski poslovi ne obave (priprema namirnica, dijeljenje obroka, kruha, pranje i brisanje kuhinjskog pribora za jelo i ostalog pribora, čišćenje podova). Misionarke ljubavi brinu za najsiromašnije i napuštene osobe od jutra do mraka, a i po mraku kad netko pozvoni :D
U samostanu je trenutno smješteno 15 muškaraca o kojima se svakodnevno brinu, a postoji i 75 kreveta za prenoćište gdje dolaze ljudi s ulice, bez ičega i ikoga tko bi se za njih brinuo. Po danu otiđu, navečer dođu jesti, a petkom i subotom se dolaze tuširati i presvući.
Bila je nedjelja, naš prvi dan upoznavanja s prostorijama samostana. Stigli smo u 14.30 sati dok se slavila misa i to je bilo zaista posebno za nas volontere tima pučke kuhinje (Iva, Anita, Helena, Vedrana, Jure, Teresa, Tena i Ivan). Tako smo se mi pripremili za volontiranje u pučkoj kuhinji.
 

Znati živjeti

Davanje daje život. Jer, živi smo onoliko koliko druge oživljujemo.

- p. Luka Rađa