Novosti

Početak godine u Volonterskom centru SKAC

Kad smo krajem prosinca 2014. oglasili početak novog kruga prijava, znali smo da nas čeka uzbudljiv siječanj. Tako je i bilo! Razveselilo nas je čak 80-ak prijava mladih koji žele volontirati. Svi su prema svojim interesima pridruženi nekom od volonterskih timova, a početnu edukaciju za sve volontere održali smo 18.1.2015. Na edukaciji su Katarina, Jurana i Ivan novim volonterima približili kršćansku perspektivu volontiranja. Razgovarali smo i o različitim motivacijama za volontiranje, reaktivnom i proaktivnom ponašanju te mogućim zamkama koje nas očekuju u volonterskom radu. Ova edukacija bila je i prilika da se novi volonteri upoznaju i razjasne moguće nejasnoće. U tjednu koji je slijedio, volonteri su se bolje pripremali za specifično područje u kojem će djelovati – kroz edukacije pojedinih volonterskih timova i prve odlaske na svoje volontersko mjesto.
Veseli nas što su s ovim krugom prijava počele i nove suradnje Volonterskog centra, pa tako osim devet već postojećih, uhodanih volonterskih timova, s radom počinje još šest novih. Počinjemo volontirati u Domu za starije i nemoćne osobe Maksimir, kući Emaus Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, na glazbenim radionicama u domovima za nezbrinutu djecu u organizaciji Glazbaonice Ljubav, Zakladi Čujem vjerujem vidim te na projektu Udruge Sunce. Osim njih, oformili smo i Fizikalce – tim za uskakanje u raznim fizičkim poslovima, popravcima, bojanjima, rušenjima...
Uz sve navedeno, uz financijsku potporu Ministarstva za obrazovanje i sport, a u suradnji s OŠ Marije Jurić Zagorke, počinje i projekt KreA(k)tiviraj se! Radi se o projektu pomoći u učenju i vježbanju socijalizacijskih vještina za djecu s teškoćama, o kojem ćemo svakako još pisati.
Siječanj je, naravno, i vrijeme brojnih odluka i planova. I mi u Volonterskom centru za vas planiramo nove volonterske akcije, projekte, suradnje, edukacije i duhovne obnove... Uz Božji blagoslov krećemo u godinu koja je pred nama i nove radne pobjede!

Znati živjeti

Davanje daje život. Jer, živi smo onoliko koliko druge oživljujemo.

- p. Luka Rađa