Novosti

KreA(k)tiviraj se!

Kada sam saznala da ću volontirati s djecom koja imju teškoće u razvoju nisam bila svjesna koliko znanje će mi biti potrebno da svoj posao (ali i poziv, usudila bih se reći) odradim najbolje moguće. Znala sam će biti važno da naučim kako raditi s djecom, kako im prići, kako ući u strani, zatvoreni, mali svijet, ali nisam bila svjesna koliko sam nespremna za to.

Više

Duhovna formacija volontera

Na drugom susretu volontera s duhovnikom p. Tvrtkom tema je bila euharistija posljednje večere. Donosimo razmišljanje jedne od volonterki o riječima „On koji je ljubio svoje, do kraja ih je ljubio“.

Više

Početak godine u Volonterskom centru SKAC

Kad smo krajem prosinca 2014. oglasili početak novog kruga prijava, znali smo da nas čeka uzbudljiv siječanj. Tako je i bilo! Razveselilo nas je čak 80-ak prijava mladih koji žele volontirati.

Više

Hvala što dolaziš

Te nedjelje, 14. prosinca 200 korisnika Pučke kuhinje primilo je svoj paketić čaja, par rukavica i par čarapa. Zajedno smo slavili misu. Zajedno smo pjevali i družili se uz zvukove vesele harmonike. Mi, volonteri Volonterskog centra SKAC i oni, naši prijatelji na rubu egzistencije.

Više

Ovog vikenda volontiramo u Gunji

Volonterski centar SKAC poziva sve volontere i zainteresirane da se pridruže prvoj vikend akciji Centra. U suradnji s Agentima dobrote, ovog vikenda organiziramo odlazak u Gunju!

Više

Volontiram dakle postojim

Proteklih tjedana sedamdesetak volontera Volonterskog centra SKAC prošlo je edukacije, okupilo se u volonterske timove i krenulo na svoja volonterska mjesta. S radošću o tome govorimo jer smo dugo iščekivali naše početke – ovako složne, lijepe, entuzijastične i pune ideja.

Više

Da s tobom sabiremo

Pozivamo vas na sutrašnju misu mladih kojom želimo započeti s radom Volonterskog centra. Da budemo blagoslovljeni na svojim volonterskim mjestima, da prepoznamo gdje smo pozvani, da dobijemo ohrabrenje u svemu što radimo, da ne gubimo snagu i entuzijazam za djelovanje, da uvijek odlazimo onima kojima je to najpotrebnije – za to ćemo moliti. Petak, 10. listopad, 20.30 sati, Bazilika Srca Isusova. Vidimo se!

Više

Volonterski centar kreće

Volonterskom centru SKAC vrlo je bitna sustavna i kvalitetna edukacija njegovih volontera. Upravo zato, na samom početku rada počinjemo s edukacijama koje će volonterima pružiti sigurnost i dobro početno znanje za sva mjesta na koje oni s entuzijazmom kreću.

Više

Najavljujemo Volonterski centar SKAC

Ove jeseni SKAC kreće s još jednim programom za mlade. Riječ je o volontiranju – aktivnosti koja postaje sve popularnija. Doista, mnogi danas volontiraju. To je in u Europi, time se bave slavni, volontiranje je postalo mainstream.

Više

Znati živjeti

Davanje daje život. Jer, živi smo onoliko koliko druge oživljujemo.

- p. Luka Rađa