Volonterski timovi

Kuća Emaus

U kući trenutno volontira šestero volontera, a to su Ana, Daniel, Katarina, Marija, Nada i Elena. Sve nas jako ispunjava volontiranje, djeca su nas prihvatila i imaju povjerenje u nas. Volimo ići u Dubec bez obzira što neki od nas putuju do Kuće sat i pol i to samo u jednom smjeru.

Više

Dom za nezbrinutu djecu

Mi smo volonteri u domovima za nezbrinutu djecu Vrhovec i Hrvatski Leskovac. Časne sestre dočekale su nas srdačno, susretljivo i s informacijama kojima su nas uputile u naš volonterski rad.

Više

Radost u školi

Kako je vratiti se u osnovnoškolske klupe znaju volonteri OŠ Marije Jurić Zagorke. Svatko od volontera određenog dana odlazi u školu nedaleko od okretišta tramvaja Dubrava. Njihovo djelovanje temelji se na podršci i učenju s djetetom koje ima neku poteškoću – bilo razvojnu ili neku drugu. Dakle, radi se o individualnom radu s djetetom koje im je povjereno. Kako je biti dio toga, piše jedna od volonterki.

Više

Starosti, a novosti, a mladosti

U Klaićevoj ulici u Zagrebu, na broju 10, srest ćete natpis koji proviruje na ulicu kao da vas pozdravlja. Na njemu piše „Centar“.

Više

Putem Majke Terezije

Najsigurniji put za ispunjen život na zemlji jest put djela milosrđa i ljubavi. To je svojim jedinstvenim primjerom i kršćanima i onima koji to nisu pokazala najveća humanitarka 20. stoljeća – kako ju je nazvao papa Ivan Pavao II.

Više

Od zvijezda do trnja i natrag

U Zagrebu je trenutno registrirano oko 200 beskućnika koji povremeno koriste usluge nekog od prihvatilišta. No stvarni je njihov broj znatno veći. Procjenjuje se da ima oko deset tisuća beskućnika i tek deset prihvatilišta u kojima se godišnje može zbrinuti 350 do 400 korisnika.

Više

Ne radimo puno, a fotkamo se još više

Kad nas je SKAC outsourcao JRS-u nismo znale ništa osim da ćemo raditi s azilantima. Jesu li azilanti isto što i izbjeglice? Gdje su smješteni i što rade kada ništa ne rade? S kakvim se uzbuđenjima u vidu hrvatske birokracije susreću? ŠTO JE UOPĆE JRS?

Više

Kroz šumu do jednostavnosti i radosti

Ako se zaputiš s Britanca prema Tuškancu, onom neobično šumovitom kraju usred Zagreba, za nekoliko stanica doći ćeš do Paunovca. Paunovac je jedna od podružnica Centra za rehabilitaciju Zagreb.

Više

Bajka iz Gornje Bistre

Ana, Elena, Marija, Matea, Zrinka i Katarina čine tim koji volontira u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.

Više

Znati živjeti

Davanje daje život. Jer, živi smo onoliko koliko druge oživljujemo.

- p. Luka Rađa